Deskundig advies

Vakkundige installatie

Uitstekende service

Betrouwbare producten

Bespaar energie met slimme keuzes in huis!

Bij SmartNRG begrijpen we dat het verminderen van je energieverbruik niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
Je hebt al verschillende stappen genomen, zoals het isoleren van je huis en het installeren van zonnepanelen. Maar toch blijven de stroomkosten hoog. Maak je geen zorgen, het kan zijn dat je iets over het hoofd ziet. In dit artikel geven we je handige tips om je energierekening omlaag te brengen.

De grootste energievreters in huis:
In de meeste huishoudens zijn er verschillende apparaten te vinden die ons dagelijks leven gemakkelijker maken. Maar sommige van deze apparaten verbruiken meer energie dan nodig is, en dat zie je terug op je energierekening. Een handige manier is om het stroomverbruik van de huishoudelijke apparaten in te kunnen schatten is om naar het energielabel van de apparaten te kijken. Hierop staat het geschatte stroomverbruik per jaar vermeld. Je kunt ook een energiemeter gebruiken om het exacte energieverbruik van specifieke apparaten te meten. Plaats de energiemeter tussen het apparaat en het stopcontact en ontdek hoeveel energie jouw koelkast of televisie verbruikt.

Een lager energieverbruik? We zetten een aantal tips voor je op een rij:
Nu je weet welke apparaten veel energie verbruiken, is het tijd om actie te ondernemen. Met de volgende tips kun je niet alleen je energieverbruik verminderen, maar ook je huis veiliger en je portemonnee blijer maken:

1. Zet apparaten helemaal uit:
Schakel apparaten volledig uit of trek de stekker uit het stopcontact als je ze niet gebruikt. Zelfs in stand-by modus verbruiken veel apparaten nog steeds energie.

2. Vervang oude apparaten:
Die oude koelkast die het nog prima doet? Soms is het slimmer om een oude koelkast te vervangen voor een nieuwe. De nieuwe koelkast is vaak zuiniger in energieverbruik. Let bij de aanschaf van een nieuw apparaat op het energielabel en kies voor energiezuinige modellen.

3. Gebruik een bespaarstekker:
Voor apparaten die lastig volledig uit te zetten zijn, biedt een bespaarstekker uitkomst. Deze voorkomt onnodig energieverbruik in stand-by modus.

4. Gebruik LED-verlichting:
Gebruik bij voorkeur energiezuinige LED-lampen en slimme verlichting.

Benieuwd naar de impact van zonnepanelen op je energiekosten?
Als je je energierekening verder wilt verlagen, overweeg dan de installatie van zonnepanelen. Zonnepanelen wekken duurzame energie op en kunnen je helpen om minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet.
Wil je weten hoeveel je kunt besparen op je jaarlijkse energiekosten met zonnepanelen? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze experts. Zij berekenen graag de potentiële besparingen voor jouw specifieke situatie.

Besparen op jouw energierekening!
Door bewust om te gaan met het energieverbruik van apparaten in huis kun je flink besparen op je energierekening. Door energievreters op te sporen, apparaten volledig uit te zetten, oude apparaten te vervangen en energiezuinige keuzes te maken, kun je zowel het milieu als je portemonnee een dienst bewijzen. Vergeet ook niet de voordelen van zonnepanelen te overwegen voor een nog grotere energiebesparing. Maak vandaag nog slimme keuzes en geniet van een energiezuiniger en duurzamer huis!